Diagnostiek bij Buro3o

 • Diagnostiek bij Buro3o

  Diagnostiek staat bij Buro3o altijd ten dienste van de behandeling. Voor vragen omtrent uitsluitend diagnostiek kunt u bij Buro3o derhalve niet terecht. Soms is nader onderzoek nodig om tot een goede diagnose te komen, bijvoorbeeld:

  Intelligentieonderzoek

  Met testen en puzzels zoeken we samen met je uit wat je al weet en waar je moeite mee hebt.

  Ontwikkelingsanamnese

  Je ouders vertellen in een gesprek hoe je je hebt ontwikkeld vanaf dat je klein was tot en met nu.

  Sociaal emotioneel onderzoek 

  Een psycholoog heeft een gesprek met je over verschillende dingen: thuis, school, vriendjes, hobby’s, jouw gevoelens en gedachten etc. Ook doe je testen en opdrachten en soms wordt er gespeeld in de spelkamer.

  Neuropsychologisch onderzoek 

  Je doet verschillende testen en spellen . Daardoor komen we te weten hoe je hersenen werken en of dat te maken heeft met de problemen.

  Psychiatrisch onderzoek

  Onze psychiater gaat samen met jou en je ouders in gesprek om te ontdekken hoe je ontwikkeling tot nu toe is verlopen, thuis en op school.

  Systeemonderzoek 

  We onderzoeken hoe je met je omgeving en natuurlijk hoe je omgeving met jou omgaat, en spreken daarvoor met bijvoorbeeld jou, met je ouders en je broers en zussen.

  Schoolonderzoek 

  Om je goed te kunnen helpen willen we weten op welke school je zit. We willen weten welke vakken jij leuk en minder leuk vindt en welke je moeilijk vindt en waar je goed in bent.

  Thuis- of schoolobservatie 

  Wij kijken bij je thuis hoe iedereen met elkaar omgaat of we gaan met je mee naar school om te kijken hoe het daar gaat.

  Didactisch onderzoek rekenstoornissen of lees- en spellingsstoornis

  Met testjes kijken we of je moeite hebt met rekenen, lezen of spellen. Met de resultaten daarvan kunnen we een beter advies geven over hoe je schoolproblemen aan kunt pakken.

  Taalonderzoek

  Of je moeite hebt met taal en waarom (bijvoorbeeld het begrijpen van taal van anderen, het vertellen over je gedachten en emoties en je manier van praten) onderzoeken we met testen en vragenlijsten.